ASIAKAS

Konsepti

VUOSI

2018

TEHTÄVÄT

Käyttöliittymäsuunnittelu

Erään työhaastattelun yhteydessä sain tehtäväksi suunnitella uudelleen kuuluisan Craigslistin Helsingin sivuston. Tehtävä oli erittäin mielenkiintoinen ja olin tyytyväinen lopputulokseen, joten päätin jakaa ajatukseni.


Pidin säilytettävinä elementteinä sivujen helppokäyttöisyyden ja monipuoliset suodattimet, sekä Craigslistin brändittömyyden. Korjattavia kohtia olivat sivujen yhdenmukaisuus (nykyisellään sivut eivät ole yhtenäisiä keskenään) ja eri elementtien hierarkia. Etusivu ei myöskään toimi kunnolla mobiililaitteilla, joten tämäkin piti ehdottomasti korjata. Nykyinen ilme oli minusta myös mahdollisesti haastava uusille, nuoremmille käyttäjille.


Lähdin siis parantamaan erityisesti etusivua, mutta säilytin tulossivun logiikan ja nykyiset toiminnallisuudet. Yksinkertaistin käyttöpolkua siten, että kaikki tapahtuu samalla sivulla eri tasoja hyödyntäen. Tämä mahdollisti sen, että sivut toimivat kaikissa resoluutioissa paljon sujuvammin. Säilytin tekstipohjaisen käyttöliittymän ja yksinkertaisen ilmeen, mutta lisäsin visuaalista kontrastia teksteihin, jotta elementit olisivat helpommin luettavia, ja ryhmittelin elementit loogisemmin. Lopulta yritin tehdä sivuista nykyaikaisempia sekä toiminnallisuuksiltaan että ulkonäöltään, kunnioittaen Craigslistin brändittömyyttä.

Craigslist Helsinki