ASIAKAS

Oma projekti

VUOSI

2017-2018

TEHTÄVÄT

3D-kuvitus

Jälleen yksi sveitsiläisen kansanperinteen inspiroima työnäyte. Tavoitteena oli luoda sarja hahmoja, joiden insipiraationa toimivat keskisen ja itäisen Sveitsin kevät- ja talvikarnevaaleissa (Fasnacht saksaksi) nähdyt oudot asut. Asut ovat erittäin värikkäitä ja omituisia, joskus jopa hieman pelottavia.


Hahmo, jolla on kaksipäinen talikko ja kello on “tschägättä”. Se on pelottava hahmo, jonka päällä on turkki ja kaiverrettu puinen naamio, ja joka kulkee kaduilla helmikuun karnevaaleissa heittäen katsojien päälle nokea. Nämä hahmot tulevat Lötschentalin laaksosta Wallisin piirikunnasta, Sveitsistä. Tämä hahmo perustuu 15 vuotta vanhaan piirrustukseen, jonka löysin. Hain tälle hahmolle hieman erilaista tyyliä alkuperäisestä, saaden lopputuloksen näyttämään jopa vähän toimintahahmolta. Mitä mieltä olet, onko lopputulos söpö vai pelottava?


Hahmo, joka juoksee lumessa, on “rölli”. Rölli tulee Walenstadtista St. Gallenin piirikunnasta (Sveitsin koillisosasta). Ne tanssivat ja laulavat kaduilla laumoissa, heiluttaen pitkiä mailojaan ja kilistellen isoihin vöihin kiinnitettyjä kulkusia.

Fasnacht